maanantai 3. kesäkuuta 2013

Hellettä ja mattojen pesua

Huh hellettä, hipoo 30 astetta!
Ilta ja varjo on saapunut pihamalle ja lämpötila on laskenut 24 asteeseen.

Matot on pesty, lingottu ja kuivatettu. Kasvit on kasteltu ja ihmiset ovat saunoneet multapölyt pois. Punaisena kuumottavat olkapäät ja bikinirajat jäivät jäljelle.
Alapiha oli vielä aamulla varjoinen, kun pesu-urakka alkoi, mutta kummasti ne auringonsäteet sittenkin saivat talven kelmeän ihon punaiseksi.
Painepesurilla meidän matot pestään.
Keinun selkänojalla on hyvä valuttaa liiat vedet pois.
Matot linkoon.
Linko käyntiin ja loputkin saippuat linkoutuvat pois.
Pellon laidalle kuivumaan.
Mattolinko on meille ostettu erään kerrostalon saneeraustyömaalta. Maksoimme mokomasta kokonaista 100 markkaa. Vanha se oli jo silloin (parikymmentä vuotta sitten), aikansa talopesulassa palvellut. Meillä linko seisoo ulkona alaoven vieressä täysin säiden armoilla, vaan moottori pelaa ja laakerit liikkuu kunhan vaseliinia riittää. Ennen kuvan ottamista pesin paunepesurilla kaiken irtonaisen maalin lingon kyljistä. Uuden vasaralakka-pinnan se saa heti, kun matot on lingottu.

Sireenin tuoksu täyttää koko tienoon.

Mattojen kuivuessa keskipäivän parhaassa auringossa oli ihmisten aika vetäytyä talon sisätilojen viileyteen päiväunille. Oi tätä kesälomalaisen onnea! Ensin huhkit itsesi aivan läkähdyksiin ja sitten saat keskellä päivää kellahtaa torkuille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että poikkesit täällä. Tosi iloiseksi tulen, jos jätät jäljen itsestäsi...