tiistai 21. lokakuuta 2014

Väsynyt, mutta onnellinen

Talossa on jatkettu yöllisiä vieroitusharjoituksia.

Emäntä ja Viiru yrittävät kumpikin pitää oman päänsä. Viiru on sitä mieltä, että emännän tyynyt ja kainalo on paikka missä pienellä kissalla on oikeus nukkua. Emäntä on eri mieltä. Viime yöksi oli keinutuoliin kasattu lisäpehmikkeeksi tyyny, emnnän paita ja villasukat.  Talon ihmiset ajattelivat, josko turvalliset tuoksut ja pieni "pesä" tuntuisivat Viirusta turvalliselta paikalta nukkua.
Emännän sänkyyn Viiru nukahti, siitä emäntä siirsi pennun heti kohta omaan "pesään" ja ihan kivasti kissa siinä nukkuikin. Emäntä on kova juoksemaan öisin vessassa ja se tietysti valvottaa leikkisää kissaa. Puolilta öin Viiru tuumasi, että leikin aikahan se on, kun emäntäkin jaloittelee ja aloitti piiloleikin peiton alle. Ennen aamua oli Viiru siirretty pariin otteeseen keinutuoliin nukkumaan ja sielltä se aamulla heräsi. Emäntä oli tyytyväinen.

Viiru ottaa takaisin päiväunillaan sen mitä se ei yöunillaan saa: pitkä lepohetki ihmisen sängyssä.
Ventiksi se vetää kaikki uusi, uudessa talossa. Eilen Viiru pääsi sienestämään keittiöön. Ihmiset toivat sieniretkeltään ison kasan suppilovahveroita, jotka tuoksuivat metsälle. Isäntä antoi luvan tulla keittiön pöydälle puhdistamaan metsän antimia. Kaaoshan siitä tuli.

 
Viiru tuumasi, että mukava tuo isäntä kun ihan häntä varten sienet puhdistaa. Kulhosta oli mukava viskoa peratut, ihanasti tytisevät suppilovahverot, pöydälle yksi kerrallaan ja siitä sitten lattialle.

Pöydän alta sienet tietysti piti "saalistaa".
Suuri ja hurja sienestäjä.
 - - -
Viiru se vetelee oikein kunnon päikkäreitä, kohta kolme tuntia. Kirjottaja on saanut naputella läppäriään ihan rauhassa. Välillä on käytävä katsomassa hengittääkö kissa enää ollenkaan, hengittä se!

1 kommentti:

  1. Voi että kun näitä tekstejä lukiessa alkaa hymyilyttää! :) Ihana Viiru♡

    VastaaPoista

Mukavaa, että poikkesit täällä. Tosi iloiseksi tulen, jos jätät jäljen itsestäsi...