perjantai 10. toukokuuta 2013

Nokkossoppa

Kesä ei ala ennen kuin ensimmäinen nokkossoppa on syöty. 
Tänään oli odotettu herkkuhetki.
Ensimmäinen lautasellinen maistuu aina parhaimmalle!
 
Nokkossopan päälle kuuluu keitetty kananmuna, ehdottomasti.
 Nokkossopan valmistus minun tyylilläni:

Kerää vajaa siivilällinen nokkosen lehtiä, huuhtele ne hyvin.
 Keitä nokkoset kattilassa 2 dl:ssa vettä kunnes ne ovat pehmeitä.
 Hienonna nokkoset, ota keitinvesi talteen.
 Laita vesi ja nokkoset takaisin kattilaan ja anna kiehahtaa.

Sekoita 4 rkl vehnäjauhoja 5 dl:aan kylmää maitoa, älä jätä paakkuja.
 Kaada maitosuurus kiehuvien nokkosten päälle, sekoita puulastalla pohjaa myöden
 kunnes keitto on sakeaa, noin 5...10 minuuttia.
 Mausta keitto suolalla.

1 kommentti:

  1. Kiitos kloksinhoito-ohjeista. Täytyy yrittää jos saisin sen säilytettyä :)

    VastaaPoista

Mukavaa, että poikkesit täällä. Tosi iloiseksi tulen, jos jätät jäljen itsestäsi...