Kesä ei ala ennen kuin ensimmäinen nokkossoppa on syöty.
Tänään oli odotettu herkkuhetki.
Ensimmäinen lautasellinen maistuu aina parhaimmalle!
Nokkossopan päälle kuuluu keitetty kananmuna, ehdottomasti. |
Nokkossopan valmistus minun tyylilläni:
Kerää vajaa siivilällinen nokkosen lehtiä, huuhtele ne hyvin.
Keitä nokkoset kattilassa 2 dl:ssa vettä kunnes ne ovat pehmeitä.
Hienonna nokkoset, ota keitinvesi talteen.
Laita vesi ja nokkoset takaisin kattilaan ja anna kiehahtaa.
Sekoita 4 rkl vehnäjauhoja 5 dl:aan kylmää maitoa, älä jätä paakkuja.
Kaada maitosuurus kiehuvien nokkosten päälle, sekoita puulastalla pohjaa myöden
kunnes keitto on sakeaa, noin 5...10 minuuttia.
Mausta keitto suolalla.
Kiitos kloksinhoito-ohjeista. Täytyy yrittää jos saisin sen säilytettyä :)
VastaaPoista