sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Kauan etsitty perenna löytyi!

Kesän ulkokirppis on jo avattu. Lauantaina tein tikusta asiaa ja ihan vain käyskentelin katselemassa, josko jotain löytyisi.
Löytyihän sieltä ja
mikä löytö!

Vanhojen pihojen kurjenmiekka.
 Kymmeniä vuosia sitten tämä kurjenmiekkalajike kasvoi tädin kesämökin kukkapenkissä. Omalla pihallani kasvaa tästä versio, joka on täysin tumman lila. Tosi näyttävä ja kaunis. Nyt löytämäni väritys on ollut hakusessa jo kauan, en vain ole sitä sattunut löytämään. Kasvi tuo mieleen ne kaikki ihanat lapsuuskesät, jotka tädin mökillä olen viettänyt!
Kuvateksti kirjasta Ukonhattu ja ahkeraliisa: "Ruskean-sini-keltakukkainen ´Gracchus´on yksi vanhoista saksankurjenmiekkalajikkeista, joita silloin tällöin löytyy vanhoista puutarhoista."
Tänä keväänä ei kevät meinannut alkaa millään ja sitten, kun kesä vihdoin alkoi, se tuli sellaisella kiireellä ja rytinällä, ettei tällainen hitaasti kiiruhtava puutarhuri ole ehtinyt mukaan. Perennapenkki, minne ajattelin uuden löytöni istuttaa, on tosi pahasti vuohenputken saastuttama. On etsittävä toinen paikka!
Vuohenputkea, vuohenputkea, vuohenputkea....
 Tästä se alkaa se vuosittainen taistelu vuohenputkea vastaan.
 Joka vuosi taiston häviäjä olen minä!

Kevätillan näkymä pohjoiselle pellolle.
 Ilta kymmeneltä taivas loisti upeassa värityksessä. Metsän reunan takana loisti kauniin hento vaalean punerva taivas tummenevan turkoosin alla. Harmi ettei kamera tallentanut värejä lainkaan niin upeina mitä ne luonnossa olivat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että poikkesit täällä. Tosi iloiseksi tulen, jos jätät jäljen itsestäsi...