sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Kesä saisi tulla jo

Osa taimistani suorastaan huutaa:
- Lisää tilaa ja aurinkoa!

Kasvivalohuoneessani olleet petuniat ovat kasvattaneet liian honteloa vartta ja haaleita lehtiä. Pituuskasvua hillitäkseni olen latvonut taimia reilusti, mutta valo ja tila olisivat nyt se paras lääke.
Siirsin taimet eteläikkunalle ja levittelin niitä hieman leveämmälle alalle, jotta taimi parat saisivat vähän paremmat kasvun olosuhteet. Rakkautta ja Substraalia unohtamatta.
Petunian taimet.
Kasvivalohuoneen tyhjentyessä koulin sinne kasvamaan kirsikkatomaatin, basilikan ja samettiruusun taimet.
Basilikat koulin taimiruukkuihin usean taimen kökkäreinä. Saan korjata reilusti satoa ruokapöytään. Rakastan tuoreen basilikan makua!
Kasvivalohuoneessa on taas täyttä.
Kirsikkatomaatin taimi.
Tänä vuonna kokeilen purjon kasvatusta. Kylvin siemenet esikasvatukseen lämpöiselle eteläikkunalle. Siemenpussissa luki Allium ampeloprasum `Blaugryner Winter´ (kirjoitettuna saksalaisella y:llä).
Lisäksi kylvin viimekesän leijonankidoista riivittyjä siemeniä sekä kourallisen muita siemeniä, joita en enää tunnistanut, kun en ollut kirjoittanut ylös. Olkoon yllätys sitten kesällä mitä niistä tulee.

Kaupan yrttitiskiltä löysin ruukkurosmariinin. Vien sen kesäksi terassille kasvamaan ja korjaan satoa koko kesän ajan. Muutama tuore rosmariinin oksa hautumaan pannulliseen kuumaa teetä ja makunautinto on taattu!
Teen joukossa myös mintun lehdet ovat erinomaisia. Viime kesänä minulla kasvoi minttua, mutta mitenhän on asianlaita tänävuonna, missäpäin pihaa se minttu mahtoikaan kasvaa... ???


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että poikkesit täällä. Tosi iloiseksi tulen, jos jätät jäljen itsestäsi...