torstai 18. heinäkuuta 2013

Istutuksia maailman turuilta ja toreilta

Jos en olekaan ehtinyt olla omassa puutarhassani, niin kiinnostus kasveihin ja puutarhoihin on silti aina läsnä, matkoillakin.
---
Tänään on sadepäivä ja järjestelin kesän valokuvia järjestykseen kansioihin.
Oman pihan tomaatit ovat runsaslukuisia, mutta vielä kovin vihreitä, joten niitä en ole vielä päässyt maistelemaan. Kesän tähän mennessä parhaat tomaatit söin Islannissa! Kasvihuonekasvatus on siellä erityisen edullista, lämmitys on läpi vuoden ilmaista, kuumista lähteistä lähtöisin.

Islantilaisessa kasvihuoneessa on sadoin metrein tomaattilavoja. Osa tomaateista on jo poimittu, osa vielä odottaa kypsymistä. Yhdestä taimesta korjataan satoa viikottain usean viikon ajan.

Todellinen "riippuva puutarha" !
Omassa pihassa rehottaa rikkakasvit vallan villisti, kastelukin on välillä vähän niin ja näin.
Palasin muutama päivä sitten Pietarista. Ah niitä istutuksia ja puistoja!

Oikea ja se aito Riippuva puutarha ikkunan takaa kuvattuna. Eremitaasin toinen kerros, vai oliko se kolmas!
 
Istutuksissa kaikki ovat justiinsa eikä melkein. Ei rikkaruohon rikkaruohoa missään!

Puiston taian omaista tunnelmaa.
Kilpikonna kurlaa...
Kaikesta tästä ja hieman huonosta omastatunnosta oli seurauksena ajatus oman pihan vesielementistä ja pienestä suihkulähteestä. Heti eilen kävin hankkimassa piha-altaan joka upotetaan pihan huonokuntoisimman kukkapenkin paikalle (samassa paikassa oli ennen lapsille rakennettu pieni uima-allas). Tytär lahjoitti pihallemme omalla parvekkeellaan olleen suihkulähteen. Kokeilimme sitä jo ja toimii se vaikka jäätyikin viime talvena umpijäähän vesineen kaikkineen. Nyt hihat heilumaan ja lapion varteen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että poikkesit täällä. Tosi iloiseksi tulen, jos jätät jäljen itsestäsi...