lauantai 11. huhtikuuta 2015

Ihan pihalla

Kevät tuntuu voittavan jälleen kerran. Tänään oli aivan upea keväinen sää. Pihamme mutavelli on kuivahtanut vaikka nurmialueilla on vielä vähän lunta. Kasvimaa on puoliksi sula.
Aurinko houkutteli orvokkiostoksille ja muut tämän ajan terassikasvit löytyivät omasta takaa.

 Koko talven ulkona olleisiin ruukkuihin istutin sisällä alakerran pikkuikkunoilla talvehtineet muratit, jotka olivat kasvaneet hieman toispuoleisiksi. Seurakseen ne saivat tänään ostamani orvokit.

Tulevan kesän punaisena lankana on laittaa kukkaistutuksiin myös yrttejä ja muita syötäviä.
Rosmariinit joutivat jo ulos, pois kylmänarkojen kasvien tieltä.
Tällä viikolla koulin paprikan taimet ja ne tarvitsivat tilaa kasvivalojen alla.


Kesken kauneinta kevätpäivää Viirulle tuli väsy. Kissapolo oli ollut ulkona aamu aikaisesta. Oli kulunut jo melkoinen tovi ja isäntäväki ihmetteli miten kolli vain sisällä makaa. Siitä sitten kissaa ulos houkuttelemaan. Vaan kuinkas ollakaan, heti herättyään Viiru näki kuinka naapurin vanha, hyvin syönyt mustavalkoinen kissa poikkesi pihan laidoilla merkkaamassa omaa reviiriään. Kaula pitkällään Viiru-kolli varovasti kuikuili nurkan takaa outoa vierailijaa. Naapurin katti siellä saunan nurkalla jätti väkeviä hajujälkiään häntä pystyssä täristen. Viiru luikki siltä seisomaltaan sisälle ja eteisen oviverhojen taakse kyhjöttämään. Oliko niin voimakkaat aromit vieraan katin merkeissä, että Viiru ei enää hetkeen uskaltautunut ulos, tyytyi vain avoimesta ovesta, keittön tuolilta pöydän alta seurailemaan naapurin kissan poistumista. Ihan ihme juttu.

  Me ihmiset jatkoimme hommiamme pihalla ja aurinko paistoi.

 Ikkunan pielessä viime kesänä oli orvokkiamppelit, tänä keväänä talven yli selvinneet muratit saavat luoda viihtyisyyttä orvokit kavereinaan. Sisällä ikkunalaudalla pelargoniat alkavat jo kukkia.

Jouluna otin ulkoistutuksista sypressin sisälle toimittamaan joulukuusen virkaa. Sypressi viihytikin sisällä vallan mainiosti ja nyt kevään tullen se sai paraatipaikan porraspielestä.


Siemenestä kasvamaan laitetut mansikan taimet ovat olleet jo viikon ulkona. Yöksi olen nostanut koko lasihökötyksen ssälle. Nyt on luvattu jo lämpöasteita yöajaksi. Tänää ne saavat jäädä ulos.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että poikkesit täällä. Tosi iloiseksi tulen, jos jätät jäljen itsestäsi...