lauantai 7. maaliskuuta 2015

Kissan vesileikit

"Viiru sitä ja Viiru tätä."
-
Ystävät ja tuttavat ovat kyllästyneet, kun tämän talon väki vain kissastaan kertoilee. Aivan kuin maailmassa ei enää mitään muuta olisikaan. Vaan kyllä se vain niin onkin, että kissanpojan saapuminen kahden jo keski-iän ylittäneen ihmisen talouteen on tuonut elämään niin paljon iloa. Joka päivä saa katin toilailuille nauraa ja ihan ääneen.
 Kuinka sitä siis voisi olla jakamatta iloa kanssaihmisille?

Pentukissaa leikityttää enemmän kuin kaksi vanhaa "harakkaa" jaksaa leikkiä. Kissan tekemisen puute purkautuu hepulikohtauksina ja järjettömänä juoksuna ympäri taloa tai mitä ihmeelisimpinä tihutöinä.

Viiru on aivan hulluna veteen. Tiskikoneen tyhjentäessä vettä viemäriin hyppii kissa tiskialtaaseen tilannetta tarkkailemaan. Emännän lähtiessä suihkuun kissa kipittää aina jo etukäteen odottamaan josko saisi hänkin osansa. Kahvinkeittimen lirinä on niinikään vastustamaton ääni ja sitäkin pitäisi ehtiä ihmettelemään. Aina eivät kuitenkaan ihmisten ja kissan mieltymykset kohtaa, tässä talossa kun kissa ei saa pöydille hyppiä. 


Viiru saikin oman vesileikkipisteen, keskelle olohuonetta. Kahden vanhan höppänän aivoituksena viritimme Viirulle oluhuoneen lattialle tilkkutäkin, froteepyyhkeen ja vedellä täytetyn pesuvadin.
Siinä sitä kissalla riittikin ihmettelemistä monena iltana.


Jos riitti kissalla iloa, niin riitti sitä ihmisilläkin. Pesuvatiin tupsahteli milloin mitäkin, mitä pennun sitten piti astiasta poimia. Oli kiveä ja palloa kaiketi yhtä leluhiirtäkin siellä uiteltiin.
 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että poikkesit täällä. Tosi iloiseksi tulen, jos jätät jäljen itsestäsi...